Nu de weerstandzone op 11+ bereikt is, komt de vraag naar boven of er nog meer in het vat zit voor ING. Met een AEX al weken in gevecht rond 700 lijkt ook de rek bij ING er een beetje uit. Of kunnen we gewoon onverstoord door naar de top op krap 15? Een blik op de week- en maandgrafiek kan uitsluitsel bieden.

Handelsvriendelijk
De maand en weekgrafiek geven een duidelijk beeld van het koersverloop van ING in de afgelopen jaren. Grote koersswings zijn zichtbaar zoals de beweging omhoog vanaf de bodem rond 7 in 2016 naar de top op krap 15 begin 2018. Daarna volgde per saldo een afdaling, waarbij vorig jaar 4+ werd opgezocht. Het aandeel bleek echter veerkrachtig. Inmiddels is de zone rond 11+ al weer bereikt, tevens de topzone van 2019. De koers is dus terug op pre corona niveaus. Handelstechnisch is ING overigens wel een trader vriendelijk aandeel getuige de mooie ranges en series toppen en bodems die zichtbaar zijn. Oude steun wordt daarbij veelal nieuwe weerstand en andersom. Op dit moment noteren zowel de week- als de maandkaart in de Up conditie. Swing in de plus boven stijgende SMA’s. Dat is goed nieuws voor Dashboardbeleggers met lopende koopposities maar een waarschuwing is echter ook wel op zijn plaats.

Coaching
En dat is dan met name een waarschuwing om winsten niet te laten verdampen. De koers beweegt immers onder de weerstandzone 11+ en er zijn lichte signalen van topvorming zichtbaar. Geen paniek overigens, dat niet, maar onder 10 ligt een diepere afdaling op de loer. Lange termijn beleggers kunnen derhalve een trailingstop overwegen om op die manier hun koopposities te beschermen. Boven 11+ krijgt de uptrend een vervolg en ligt er ruimte richting de oude top op krap 15. Uiteraard wel met de nodige tussenliggende hobbels. Voor nu bezien hoe de strijd rond 11+ verder uitpakt.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.