De aandelenmarkten liggen er nog steeds goed gemutst bij, de trend is stevig, de bulls voeren de boventoon. Dit is ook het geval bij de technologie index de Nasdaq. Een ijzersterke trend, maar nu toch eerst wat afkoeling, zo blijkt uit de weekchart. Een nadere toelichting is op zijn plaats.

Mooie trend
We moeten terug naar april 2020 om de meest recente upcross van de koers met de gemiddelde lijn te zien. De index noteerde toen rond 8500, sindsdien alleen maar koersstijgingen in een prima serie hogere toppen en hogere bodems boven een fier opkrullende SMA lijn. Dat is nog eens een sterke trendfase, zo zien we dat graag. Zo nu en dan een milde correctie als extra aanloop om daarna de trend te vervolgen, ook dat past in het plaatje van een sterk trenderende index.

Correctie
Op dit moment lijkt de markt rijp voor wederom een correctie, gezien de -1 stand op de swingteller en de rode streep op 15.184 die de bulls afremt. Even een adempauze en zo mogelijk een afdaling naar de FIbo grid rond 14.000 tot 13.345. De RSI als spanningsmeter doet een duit in het zakje door neerwaarts te krullen. Echter, de OBOS banden indiceren wederom een matige correctie. Dus rond 14.000 zou prima gebodemd kunnen worden, mede gevoed door het motto ‘oude weerstand wordt nieuwe steun’.

Coaching
Gezien de hapering bij de bulls kan overwogen worden om deels wat winsten te verzilveren en na een mogelijke dip weer koopposities openen. Of gewoon blijven zitten en na elke milde correctie de kooppositie uitbreiden, want ‘kopen op zwakte’ is hier wel van toepassing. Voor nu bezien tot hoe ver de beren zullen reiken, waarna bodemstampers weer in actie mogen komen.

BNP Paribas Turbo's en Boosters van NASDAQ

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.