Iedereen zijn eigen ‘Tess’

Afgelopen vrijdag presenteerde Tesla “Optimus”. Een ‘menselijke’ robot die voor ruim 20.000 euro op de markt moet komen. Ik noem haar alvast even “Tess”. Wellicht kan ze straks de auto wassen en poetsen, (wel de deurstijlen meepakken aub), de dakgoten schoonmaken, onkruid wieden, de vaatwasser inruimen en de Turbo portefeuille managen. Persoonlijk vind ik ASIMO van Honda wat vriendelijker ogen dan deze robot, die eerder weggelopen lijkt uit de “Terminator” dan dat het oogt als een vriendelijke menselijke hulp. Maar goed, het is dan ook een prototype en als het aan Elon ligt kan “James” dus binnenkort met vervroegd pensioen. Hoe dan ook, Elon breidt zijn speeltuin dus alweer uit, de vraag is of de beurskoers daar dan content mee is? Omdat “Tess” nog geen TA cursus heeft gehad, kijken we zelf nog maar even naar de week- en maandgrafiek.

Lagere toppen
Een blik op de maandkaart laat een positief sentiment zien vanaf 2020. Eind vorig jaar een top op 414,50 en dit jaar een hoop volatiliteit met de bodem van 2022 op 206,86. Flinke bewegelijkheid dus. Leuk voor de trader, dramatisch voor de lange termijn belegger, wat dan ook de ongeschiktheid voor lange termijn posities weerspiegeld. Aan de swings op de weekgrafiek is dan ook goed te zien dat ritjes slechts enkele weken aanhouden. Bovendien oogt het wat chaotisch, waardoor het wellicht beter is om geregeld de dagkaart te consulteren. Voor wat betreft de huidige status zien we dat de potentiële steunzone rond 260 gesneuveld is. Alle indicatoren in de min en een Down status op het Dashboard met een blauwe DBS als gevolg. Een afdaling richting de steunzone rond 200+ ligt op de loer. Daaronder ligt weinig houvast, slechts wat tussenliggende niveaus rond de zone 150.

Coaching
Zolang de daling aanhoudt, kunnen Turbo Short posities dus worden aangehouden. Bij signalen van bodemvorming is het vroeg genoeg om deze zo mogelijk wat af te romen. Voor reboundposities is het klimaat dus nog ongeschikt. Voor nu de afdaling verder volgen en rustig wachten op het volgende speeltje van Elon. Hij heeft nu auto’s, raketjes, robots. Wellicht tijd voor een elektrische boot of vliegtuig? Maar mogelijk kan hij eerst die batterijen even optimaliseren zodat we onze energie kunnen opslaan. Ik gok zomaar dat dat een grotere boost aan de koers gaat geven dan de verkoop van een robot. Wat denk jij Tess?

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.