De term Neuro Linguïstisch Programmeren, beter bekend als NLP, staat voor hoe wij de wereld om ons heen waarnemen en hoe wij daarop reageren. Het ontdekken, gebruiken en veranderen van onbewuste patronen in het zenuwstelsel om specifieke en gewenste uitkomsten te bereiken. Het trainen en ‘bewerken’ van de hersenen zou je kunnen zeggen. Om daarin succesvol te zijn, kun je succes katalysatoren ontwikkelen. Toen ik die las, dacht ik meteen aan de beleggers die ook deze succes aanjagers kunnen inzetten. Ik heb er zeven voor u.

Ga uit van positieve mogelijkheden, niet van negatieve belemmeringen.
Er zijn altijd kansen, die zijn belangrijker dan bedreigingen. Pas de strategie toe “Ja, tenzij..” en niet “Nee, want...”.

Falen bestaat niet, resultaat wel.
Leer van je fouten, of beter gezegd, je minder positieve resultaten.

Houdt zelf verantwoordelijkheid en controle.
Geef nooit de markt of de coach de schuld van verlies.

Selecteer effectieve informatie.
Je kunt niet alles volgen. Maak keuzes in methodieken, websites, coaches en tips, waarbij de keuzes passen in jouw profiel.

Heb respect voor mensen.
Open deur? Hoe hoog zijn uw waarden en normen?

Het werk zien als jouw spel.
Ken en accepteer de spelregels van de markt. ‘Kunt u tegen uw verlies’? Overheerst intuïtie of emotie?

Toon toewijding.
Je doet er alles aan om te slagen. Je maakt je huiswerk, je wilt bijleren, je bezoekt webinars, je blijft nieuwsgierig.

Wat is uw score nu? Waar gaat u aan werken? Succes!

TA Coaching Rubriek

Vast onderdeel in de Chart Navigator is de TA Coaching Rubriek, waarin wekelijks een item wordt toegelicht uit de technische analyse gereedschapskist. Dit kan een uiteenzetting zijn over een specifieke indicator, een koerspatroon of een ander charttechnisch element, maar ook Dashboard technische zaken. Bovendien wordt regelmatig aandacht besteed aan een onderwerp uit de Behavioral Finance. Dit alles als extra coaching voor de actieve belegger!