Het plafond van Arcelor Mittal

Arcelor komt donderdag met cijfers. Het zal wellicht voor wat vuurwerk zorgen maar mogelijk is alles al ingeprijsd. De afgelopen maanden is er sprake van een brede bandbreedte tussen grofweg 23+ en 30 en als we uitzoomen zien we een nog veel groter speelveld van de afgelopen jaren. Een blik op de week- en maandgrafiek met een aantal routepaaltjes.

131+
De afgelopen jaren is er een zeer brede trading range gevormd op de maandgrafiek met de bodem rond 6 voor Arcelor, een flink speelveld, maar als we wat uitzoomen, dan zien ze zelfs dat het hoogste punt van Arcelor noteert op 131+ en dateert uit 2008. De topzone die nu zichtbaar is, heeft de markt begrensd vanaf 2013 en noteert rond 30. Binnen het huidige speelveld zijn er grote swings zichtbaar, mooie trends op kortere timeframes zowel stijgend als dalend, waarbinnen ook de consolidatiefases van enkele maanden opvallen. De koers is vanaf begin 2020 toen er krap 7 euro werd genoteerd inmiddels weer gestegen naar de topzone rond 30. Daar staat Arcelor nu al enkele maanden tegenaan te beuken. Vorige maand waren kortstondig hogere niveaus zichtbaar, maar inmiddels noteert het aandeel weer onder de zone. Hoe nu verder?

Coaching
Vooralsnog is het momentum nog opwaarts. Op de weekgrafiek is de consolidatie onder 30 goed zichtbaar. Daarbij is het van belang dat de zone rond 23 overeind blijft. Zolang dat het geval is, lijken hogere niveaus nog mogelijk. Uiteraard is ook dat speelveld al ruim, dus korte termijnspelers hebben daar voldoende mogelijkheden. Al met al is er dus sprake van een duidelijk speelveld waar op dit moment de bulls de richting dicteren. De reactie op de naderende cijfers zullen wellicht de vervolgstap dicteren en kunnen voor wat extra volatiliteit zorgen. Onder 23 treedt daarbij verzwakking op en gaat wellicht een verdere afdaling van start. Boven 30+ neemt de kans toe dat de uptrend een vervolg krijgt. Al met al blijft het dus spannend.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.