Het plafond van Arcelor Mittal
Op 28 juli komt Arcelor met cijfers. Het zal wellicht voor wat extra beweging zorgen maar mogelijk is alles al ingeprijsd. Het afgelopen jaar is er sprake van een brede bandbreedte tussen grofweg 23+ en 30 en als we uitzoomen zien we een nog veel groter speelveld. Derhalve een blik op de week- en maandgrafiek met een aantal routepaaltjes.
Brede trading range
De afgelopen jaren is er sprake van een heel breed speelveld met de bodem rond 6 en een topzone op ruim 30, maar als we wat uitzoomen, dan zien ze zelfs dat het hoogste punt van Arcelor noteert op 131+ dat dateert uit 2008. Binnen het huidige speelveld zijn er grote swings zichtbaar, mooie trends op kortere timeframes, zowel stijgend als dalend, waarbinnen ook de consolidatiefases van enkele maanden opvallen. De koers is vanaf begin 2020 van krap 7 euro gestegen naar de topzone rond 30. Na een jaar tussen grofweg 23+ en 30 gestuiterd te hebben volgde vorige maand een afdaling naar 20, tevens het koersgemiddelde op de maandgrafiek. Inmiddels is er een herstel zichtbaar, maar er ligt nog een stevige barrière rond 24.
Coaching
Rond 24/25 liggen de bodems uit de handelsfase van het afgelopen jaar. De scenario’s zijn dus redelijk eenvoudig. Bij koersen boven 25 is een opmars naar 30 goed mogelijk. Bij verkoopdruk rond de oude bodems, ligt een vervolg van de afdaling op de loer. De reactie van de markt op de naderende cijfers zal wellicht de vervolgstap dicteren en kan voor wat extra beweging zorgen. Al met al blijft het dus spannend, voor nu maar even afwachten wat de markt in petto heeft.
Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.
TA coaching op schrift....
Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.
Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.