Het grote EUR/USD valuta spel
Er zijn nogal wat zaken van invloed op de koersontwikkeling van valutaparen. Een blik op een willekeurig bancair rente- en valutabericht maakt dat al snel duidelijk en als je een tijdje in valuta handelt, dan merk je al snel dat ook in de valutamarkt menig fundamentele regel geschonden wordt door de ‘eigen wil’ van de markt. Daarbij zijn er uiteraard wel belangrijke agendapunten zoals het rentemoment van centrale banken. Nu voor donderdag de ECB op de agenda staat een goed moment om de EUR/USD technisch te bekijken.

 Zweepslag
Als we naar het koersverloop van de EUR/USD kijken dan worden perioden van goede trendmatigheid afgewisseld met lange zijwaartse perioden. De up en down swings kunnen daarbij best lang aanhouden. Kijken we naar de laatste vijf jaar dan is in 2015 en 2016 duidelijk een brede trading range zichtbaar tussen 1,0500 en 1,1500, in 2017 een uptrend richting 1,2555 en vanaf 2019 een afdaling naar 1,0636. De bodem 1,0500 is daarbij dus net niet gehaald. De afgelopen maanden is er naast de zweepslag tussen 1,1500 en 1,0636 voornamelijk een range zichtbaar tussen 1,0800 en 1,1000 met vorige week een opwaartse uitbraak boven de 1.1000. De koers noteert nu grofweg rond 1,1150. Ik zie daarbij graag een retest van de zone rond 1.1000 ter validatie waarna de opwaartse beweging een vervolg kan krijgen.

Coaching
Het chaotische plaatje van de afgelopen twee jaar is niet bepaald uitnodigend voor de trendbelegger, die had vooral heel veel geduld nodig met bestaande shortposities. Een langdurige zebragrafiek als deze zie je immers zelden. Maar er is hoop voor Euro aanhangers. Het vizier kan charttechnisch voorlopig op een Long positie. Daarbij is het wel van cruciaal belang dat de zone rond 1,1000 in stand blijft. Daaronder keert de koers immers terug in de range tussen 1,0800 en 1,1000. Eerst maar eens kijken wat de ECB te melden heeft aanstaande donderdag.

Dagelijks kunt u in onze Dashboard publicatie de actuele Dashboard condities en coachings volgen. Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op  de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van EUR/USD

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.