Hervatting uptrend voor Philips?

Binnen een uptrend vinden regelmatig correcties plaats waarna trendbeleggers de gelegenheid krijgen om op lagere niveaus weer aankopen te doen. Dit is het geval op de maandgrafiek voor Philips. Nu er bodemvorming zichtbaar is op de grafiek, zijn er mogelijk anticiperende koopkansen voor trendbeleggers.

Uptrend nog valide
De belangrijkste en meest eenvoudige trendmeting binnen de technische analyse wordt uitgevoerd door het patroon van hogere toppen en hogere bodems te duiden met visuele analyse. Dit kan worden aangevuld met een meting vanuit indicatoren zoals een Simple Moving Average die slechts de gemiddelde koersontwikkeling meet over een zelf gekozen aantal perioden. Wij gebruiken de 55 SMA als trendfilter. Duidelijk is dat het patroon van hogere toppen nog in stand is en dat de meest recente bodem op de maandkaart nu op de proef is gesteld. Pas onder grofweg 35 vindt er charttechnisch een ernstige verzwakking plaats en komt het opwaartse patroon verder onder druk te staan.

Bodemvorming
Na de top op 50+ volgde dus een afdaling en inmiddels is de zone rond 37+ getest. Op de weekgrafiek is daar een rebound gestart. Spanningsmeter RSI bevestigt de recente verbetering in het sentiment. Inmiddels is een topje geplaatst op 41,55 en de markt twijfelt even. Als de candles snel weer wit kleuren, dan ligt een opmars richting de zone 44+ voor de hand. Bij meer verkoopdruk is het wellicht verstandig nog even te wachten alvorens koopposities te overwegen. Al met al lijkt Philips dus een prima koopkandidaat voor een rit richting 44 dan wel 50+. Overweeg daarbij onder 37 te zoeken naar nieuwe entries.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.