Herstelfase breekt aan voor Boskalis.

Het aandeel Boskalis krijgt regelmatig forse klappen te verwerken, op de weekgrafiek is de hoge volatiliteit goed zichtbaar, lange zwarte weekcandles kenmerken het koersbeeld met enige regelmaat. Toch zijn er ook perioden van herstel zichtbaar en thans is een witte candle in de maak op de weekgrafiek. Zijn reboundposities derhalve gerechtvaardigd? We zetten de charttechnische kansen voor u uiteen.

Stabilisatie
De koersontwikkeling van Boskalis wordt gekenmerkt door een dalende trend met grote koersswings. Noteerde het aandeel een aantal jaar geleden nog op krap 44, de afdaling zorgde ervoor dat er eind vorig jaar nog krap 20 op de borden stond. Vanaf de bodem op krap 20 werd een sterk herstel zichtbaar dat kortstondig stuitte op de oude koersbodem rond 23+ en daarna topte op krap 25. De afgelopen weken was echter een forse afdaling gaande en op dit moment stabiliseert het aandeel net boven de steunzone 19,66.

Strak navigeren
Op het Dashboard staat de Downconditie. De swingteller noteert immers -4 en de koers staat ver onder de SMA zone. Een steunscenario dient zich echter aan nu er op de weekgrafiek een witte candle verschijnt waarbij de steun op 19,66 kortstondig getest is. Offensieve spelers kunnen derhalve reboundposities overwegen voor een rit richting circa 23. Een strak exit management is daarbij geen overbodige luxe. Onder circa 19,60 krijgt de downtrend immers een vervolg. Voor nu bezien of de bulls de dubbele bodem meer vorm kunnen geven en volgende week weer een witte candle weten af te dwingen.

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.