De stemming blijft opperbest op menig aandelenveld. Er zijn nog steeds koopkansen voor actieve beleggers. Koopkansen in de richting van de uptrend, maar ook koopkansen met een speculatief randje, zoals een vermeende opleving of rebound in de korte termijn downtrend. Dit laatste doet zich thans voor op de dagkaart van Heineken.

Dalende trend
Op de dagchart is duidelijk zichtbaar dat een dalende trendfase valide is. Enerzijds een dalingskanaal waarbinnen het proces van lagere toppen en lagere bodems zicht afspeelt, anderzijds een rode swingteller onder een licht afzwakkende SMA lijn. De beren duidelijk aan zet zou je zeggen, maar waarom dan een rebound kans? Welnu, kijk eens goed naar de RSI, die dreigt met een OS -upcross.

Opleving in het dalingskanaal
Niet alleen de RSI stuurt aan op bodemvorming als opmaat voor een opleving naar de bovenkant van het dalingskanaal. De candle kleurt wit op moment van schrijven, de swingteller staat reeds op -7 en de swingtrader geeft kleine rode staafjes af als indicatie van overspannenheid onder in het veld. Voldoende indicaties die aansturen op een herstelbeweging vanaf circa 93+ tot krap 100, toch een leuk ritje voor actieve korte termijn beleggers.

Coaching
De chart herbergt een reboundkans, ofwel koopkans tegen de trend in, een countertrend beweging voor actieve koopjesjagers die behoedzaam tussen de lijntjes navigeren. Zij kunnen overwegen om met een BNP Paribas Turbo Long met stop loss op 90,00 met hefboom 8,50 te profiteren van de verwachte opleving. Letwel, onder 93,00 vervagen de positieve vooruitzichten en dan moet ook afscheid worden genomen van de Turbo Long positie, dat moge duidelijk zijn.

Ter overweging de volgende BNP Paribas Turbo of Booster
Bekijk alle BNP Paribas Turbo’s of Boosters op dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.