Wat is dit nu voor merkwaardige titel zult u zich wellicht afvragen? Trouwe lezers van mijn columns en aanhangers van het Dashboard Beleggen zullen ‘de zebra’ direct herkennen, meerdere zwart-wit candles zijwaarts naast elkaar. Veelal een pauze op het veld als opmaat voor een nieuwe significante beweging. In dit geval een stap noordwaarts door de bulls op de dagkaart van Heijmans. Een aantrekkelijke koopkans dus. Lees maar verder.

Actieve bodemstampers
De ondertoon op het korte termijn speelveld is gematigd positief. Geen overtuigend proces van hogere toppen en hogere bodems, dus geen mooie trendmatigheid, maar wel koersvorming boven een prima opkrullende SMA lijn. Dat de bulls hun troefkaarten tot vandaag vasthielden blijkt enerzijds uit het kronkelende verloop van de RSI rond de 50-lijn en anderzijds uit de zebra grafiek. Maar de bodemstampers komen in actie. Afgelopen vrijdag een Bullish Engulfing patroon geplaatst, vandaag een poging om de zebra te verlaten met een +1 stand op de swingteller. En de NB Trade Indicator toont een groen staafje ter bevestiging.

Nieuwe bullenparade
Formeel gesproken, volgens de regels van het Dashboard Beleggen, gaat een Up status van start, er zijn immers voldoende groene lampjes op het Dashboard die indiceren dat de bulls een parade kunnen starten die kan aanhouden tot aan de krap 8,00 zone. Daar zou de bovenlijn van een bandbreedte getekend kunnen worden, in de veronderstelling dat rond 7+ de onderlijn ligt. Anders gezegd, een opwaartse beweging van 7,00 naar 8,00 lijkt aannemelijk.

Koopkans
Een beweging van 7,00 naar 8,00 is relatief een rally van ruim 14%, ruim voldoende voor BNP Turbo beleggers die overwegen om de bulls een handje te helpen. Zij willen profiteren van de verwachte opleving en respecteren daarbij de randen van de genoemde trading range.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van HEIJMANS

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.