Actieve korte termijn beleggers zoeken steeds naar kansen op het speelveld, waarbij zij de indicatoren inzetten om objectieve metingen te kunnen doen. Daar gaat een subjectief sausje overheen, zodat een mooi scenario tevoorschijn komt. Zoals op de dagkaart van Heijmans.

Positieve trendfase
Charttechnisch herken je een positieve trendfase aan een serie hogere toppen en hogere bodems, waarbij de koers oploopt van linksonder naar rechtsboven. Als dit gebeurt boven een opkrullende SMA lijn in combinatie met een positieve swingteller en groene swingtrader, dan is er een objectieve bevestiging van de charttechnische bevinding. Een verdere koersstijging ligt dan voor de hand.

Bodemsignalen
Er moeten voldoende signalen zijn die aansturen op een hervatting van de uptrend, zodat een acceptabele Risk Reward Ratio zichtbaar wordt. Welnu, er wordt gebodemd op afgerond 12,60, gelijk aan de groene streep nipt onder de SMA, de tweede witte candle is in de maak na een voorliggend Bullish Engulfing patroon, de swingteller springt op +1 en de swingtrader noteert in de plus. Voldoende munitie voor de bulls om de aanval in te zetten richting de recente top op afgerond 14,30. Mocht het allemaal tegenvallen, dan vervagen de positieve vooruitzichten bij koersvorming onder de groene streep.

Coaching
Trendvolgende beleggers kunnen overwegen om een BNP Turbo Long aan te schaffen met een stoploss op 12,30, deze Turbo heeft een hefboom van 5,28. De stoploss van de Turbo ligt nipt onder de SMA en steunstreep Als het scenario niet meer valide is, hetgeen onder 12,50 het geval is, dan wordt de niet-uitgestopte-turbo netjes opgeruimd. Bij een vrije val onder 12,30 zal de Turbo wel worden uitgestopt. Onder 12,30 is het immers niet meer interessant om een kooppositie te hebben.

Ter overweging de volgende BNP Paribas Turbo
Bekijk all BNP Paribas Turbo’s op dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.