Groen op de borden voor Shell

Weet u nog, die Shell zegeltjes, die door je hele auto verspreid lagen als je niet oppaste? Daar kon je een formule 1 auto mee sparen of handdoeken, die een tweede leven kregen om de olie op te dweilen in de garage. Ik blijf benieuwd hoe de aandrijving van de toekomst er uit ziet. In ieder geval schoon, met slechts bandengeluid en wat windgeruis, in plaats van dat ze klinken als op afstand bestuurbare speelgoedautootjes. Hoe het ook mag worden, de koers van Shell kiest een eigen weg, de bulls bleven lange tijd onverstoorbaar hogere koersen tanken. Maar komt er nu de klad in?

Opwaartse trend
De bodem op 8+ ligt alweer enige tijd achter ons. Het pad opwaarts werd gekozen in een patroon van hogere toppen en hogere bodems. Het laatste half jaar gaat het wat moeizamer. We zien gematigd hogere toppen, maar nog wel hogere bodems, dat alles boven een sterk stijgende weekly SMA. Logischerwijs noteert de swingteller afwisselend in de plus en de min en spanningsmeter RSI registreert wat verlies van momentum. Een divergentie op de maandkaart is dan ook in de maak. Betekent dat een gegarandeerde top? Nee, dat niet, maar het is wel een duidelijke waarschuwing aan het adres van de bulls. Zijn Turbo Long posities dan nog wel gerechtvaardigd?

Coaching
Zolang de koers per saldo hogere niveaus laat zien, kunnen Turbo Long posities worden aangehouden. Zolang de koers boven de zone 24 noteert blijft het plaatje technisch nog enigszins overeind. Daaronder zien we een mogelijk vangnet rond 20 of 22. Al met al charttechnisch nu nog een positief beeld voor Shell. Nu eerst de cijfers dus maar even afwachten.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.