Niet alleen op de aandelenmarkten worden beleggers getrakteerd op kansrijke beleggingen, ook op aanpalende speelvelden zijn er voldoende kansen. Zo laat de lange termijn grafiek van Goud zien dat het langzaamaan tijd wordt om goudklompjes op de schoorsteenmantel te zetten. Wat herbergt de maandgrafiek nog meer?

Mooie uptrend
De lange termijn grafiek oogt positief. Zo is er sprake van een mooie serie hogere toppen en hogere bodems boven een fier opkrullende gemiddelde lijn die thans op 1538 in het veld ligt. Aangezien de koers nu rond 1733 beweegt, impliceert dit dat er veel correctieruimte is, zonder dat de trend in gevaar komt. En die correctie is in volle gang, ingezet na de top en rode streep op 2100. Dus er is ook veel ruimte voor de bulls als zij besluiten weer terug te keren in de arena. Kortom, een ruim speelveld tussen afgerond 1500+ en 2100+.

Correctie afronden
De huidige correctie op de maandkaart werd keurig aangekondigd door de swingteller met zijn +9 stand en zwarte candle. Swing +8 was reeds een oranje MRI candle, hetgeen overdreven euforie behelst. Een afkoeling kon dan ook niet uitblijven, goud verloor zijn glans richting de Fibo grid, waar de 50% retracement op 1695 wellicht steun kan aanreiken. De RSI stuurt hier op aan door op te veren vanaf de 50-lijn. Nu nog een witte candle en de bodem is gezet. Daarna terug naar de 2000+ zone, zo luidt de verwachting.

Coaching
Formeel is de correctie nog niet afgerond, maar als de candle van deze maand wit gaat kleuren, dan zijn anticiperende koopposities te overwegen. Als april vervolgens een witte candle laat zien, dan is bodemvorming een feit en kunnen de minder anticiperende beleggers aanhaken. Samen opstomen naar 2000+ is dan het meest waarschijnlijke scenario. Bij koersvorming onder 1695 halen beleggers de goudklompjes toch maar even weg van de schoorsteenmantel.

BNP Paribas Turbo's en Boosters van Goud

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.