Een interessant intermarket beleggingsobject is het goud, een prima belegging naast de klassieke aandelen. De weekgrafiek oogt positief, binnenkort toont de grafiek weer nieuwe of additionele koopkansen. Ik zal de chart voor u duiden en het meest waarschijnlijke scenario schetsen.

Positieve trendfase
We gaan terug naar december 2022 toen de koers de SMA-lijn opwaarts passeerde en daarmee een positieve trend startte. In een ietwat grillig proces van hogere toppen en hogere bodems werd de koers omhoog gestuwd naar een recente top op afgerond 2.450,een prima prestatie van de goudstieren. Dit ging wel gepaard met wat overdreven euforie boven in het veld, een correctie kon dan ook niet uitblijven.

Correctie binnen de trend
Dat er vanaf 2.450 een correctie zou plaatsvinden werd duidelijk aangekondigd door de candles en indicatoren. Vooral de combinatie, even voor de kenners, van een MRI candle, swing +9 en een OB downcross bij de RSI, stuurde aan op een afkoeling die mag aanhouden tot in de Fibo grid zo rond 2.276 tot wellicht 2.169. De afstand met de gemiddelde lijn wordt hierdoor voldoende verkleind, waarna de bulls de gelegenheid krijgen de uptrend te vervolgen.

Kopen op zwakte
Voor trendvolgende beleggers is het van belang dat er binnenkort een duidelijke hogere bodem wordt geplaatst als opmaat voor een nieuwe rally. Wellicht dat de huidige weekcandle al een eerste aanzet is, een bodem op de eerste Fibo lijn is veelal een sterk positief signaal. Een en ander impliceert dat trendbeleggers binnenkort koopkansen aangereikt krijgen om daarmee te kunnen profiteren van een vervolg van de uptrend.

Bekijk de BNP Paribas Turbo’s en Boosters

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.