Op de korte termijn aandelenspeelvelden is het veelal aanmodderen. Geen overtuigende bewegingen, her en der aanzwellende berendruk, er is weinig tot geen eer te behalen. Gelukkig zijn er meer speelvelden voor actieve beleggers, zoals goud. De dagkaart van dit edelmetaal geeft aan dat na een flinke afstofbeurt het goud weer mag glanzen. Een mooi moment om koopposities te overwegen.

Einde correctie
Onlangs steeg de goudprijs tot bijna 2100, een geweldige prestatie van de goudstieren, maar wel gepaard gaande met teveel euforie. Met name de swingteller en de RSI gaven aan dat het hoog tijd werd voor een afkoeling. Eerst dippen om de afstand met de gemiddelde lijn te verkleinen om vervolgens de trend weer op te pakken. En zo geschiedde het. In een rap tempo werd de koers onderuit gehaald met zelfs een spike-bodem op 1874+. Aansluitend wat herstel en stabilisatie rond 1940, gelijk aan de eerste lijn in de Fibo grid. Hier lijkt de correctie op te drogen.

Hervatting uptrend
Vandaag wordt geprobeerd een witte candle te produceren waarbij de swingteller op +1 springt en de RSI opveert vanaf de 50-lijn. De Up status keert terug op het Dashboard, hetgeen impliceert dat de stijgende trend een verse impuls krijgt. Er wordt hoog in het veld reeds gebodemd en dat is een teken van een sterke ondertoon. Een hernieuwde aanval op de 2100 passage lijkt dan ook aannemelijk. Onder 1940, de genoeme Fibolijn, hebben de bulls behoefte aan een extra aanloop tot wellicht 1900 of 1850.

Coaching
Voor actieve beleggers ziet de grafiek er gunstig uit. Zij kunnen overwegen koopposities in te nemen gezien de rangen en standen op de borden en de uiterst gunstige Risk Reward verhouding als een stop wordt gehanteerd op circa 1925 en een haalbaar koersdoel van krap 2100.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van GOUD

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.