Gooit Pharming technisch hoge ogen?

Het Corona gebeuren houdt iedereen nog steeds dagelijks bezig, dat moge duidelijk zijn. Het virus lijkt gesmoord te kunnen worden dankzij de intelligente lockdown, althans als iedereen zich aan de regels houdt. Op de achtergrond wordt er tegelijkertijd hard gewerkt aan een vaccin. Het Leidse bedrijf Pharming lijkt hoge ogen te gooien, hetgeen werd beloond met een gigantische koerssprong. Maar kan Pharming technisch gezien scoren? Voor wie is dit fonds interessant? Lees maar verder.

Trend is chaos
Als ik de weekchart van dit fonds bekijk dan valt direct op hoe slecht het is gesteld met de trendmatigheid. Geen duidelijk proces van hogere toppen en hogere bodems, of andersom, geen mooi ritme in de koersbeweging. De SMA als trendvolgende indicator werkt ook niet goed. De glooiende lijn wordt aan alle kanten gepasseerd, de spelers respecteren de sleepkabel geenszins. Dit alles impliceert dat dit fonds voor langere termijn trendvolgende beleggers niet interessant is. Als er geen trend is, heb je als trendbelegger hier niets te zoeken.

Volatiele trading range
Geen trend, maar wel een trading range, ofwel een bandbreedte waartussen de koers heen en weer zwiept. Een trading range moet je als grafieklezer zien en herkennen aan een serie gelijke toppen en gelijke bodems. In geval van Pharming hebben we het over een range van 0,75 tot 1,60, ik heb er een gekleurde box omheen gezet. Maar dat is toch een geweldige range? Van onder naar boven is meer dan 100%, daar kun je toch flink van profiteren? Zeker, als je een range speler bent die van achtbaanritten houdt, kort op de bal wil spelen en zeer strak en gedisciplineerd de koerszwiepers omhoog en omlaag volgt. Wat dat betreft is dit fonds interessant en uitdagend voor korte termijn offensief ingestelde trading range spelers.

Up zwieper
Terug naar de huidige situatie, waaruit blijkt dat onlangs vanaf de onderkant van de range een rally werd gestart, keurig gevoed door de RSI in combinatie met een Bullish Engulfing patroon. Een prachtige instapkans voor hen die de grafiek goed hebben gelezen. Zij worden deze week hiervoor beloond met een gigantische koerssprong tot vooralsnog 1,50. Chart readers zagen dit ‘uiteraard’ aankomen, want de bovenkant van de range moet worden opgezocht. De RSI prikt inmiddels boven de 50-lijn, dus er is nog voldoende positief momentum. Even een afkoeling tot mogelijk 1,15, om daarna door te stomen naar de 1,60 zone. De charttechnische verwachtingen zullen slechts vervagen als blijkt dat de vermeende Pharming ‘hoop in bange dagen’ zal tegenvallen.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van Pharming

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.