Gematigde uptrend  voor Ahold

Ahold Delhaize kabbelt al geruime tijd in een gematigd patroon van hogere toppen en hogere bodems. Recent werd getopt en inmiddels is reeds een aantal weken een correctieve fase zichtbaar. Wordt het al weer tijd om aankopen te overwegen? We bekijken de charttechnische scenario’s.

Balans
Begin deze eeuw klapte Ahold terug van 30+ naar 2 euro. Sindsdien vond het aandeel voorzichtig de weg weer omhoog, waarbij er tevens sprake was van enkele stevige correcties. Recent topte de koers op 24,50 en op dit moment is een correctiefase zichtbaar waarbij de koers de afgelopen weken stabiliseert rond 22+. De cijfers op woensdag 12 februari kunnen wellicht voor een doorbraak zorgen, maar welke kant op? De reactie van het collectief laat zich zelden voorspellen, dus wat zijn de scenario’s? Boven 22,60/23,00 kan de uptrend een vervolg krijgen richting 24,50 met als koersdoel voor de lange termijn 30+. Aan de onderkant ligt op dit moment de bodemzone samen met de SMA rond 22. Indien we de voorliggende correcties van 3 tot 4 euro laten meewegen, is een afdaling richting 21 toegestaan. Daar ligt tevens de subjectieve stijgende trendlijn als indicatie van de onderkant van de stijgende trend.

Coaching
Gezien de volatiele bewegingen die op kunnen treden rond jaarcijfers, kijk bijvoorbeeld maar naar TomTom, is het wellicht raadzaam het kruit nog even droog te houden voor Turbo beleggers. Bij een overtuigende doorbraak van de zone rond 22,60 kunnen Turbo Long spelers in actie komen. Mocht de koers onder 22 zakken, dan is de zone rond 21 een prima referentie om te zoeken naar signalen van bodemvorming. Eerst maar eens kijken hoe de cijfers door het collectief worden geabsorbeerd.

Dagelijks kunt u in onze Dashboard publicatie de actuele Dashboard condities en ontwikkelingen volgen. Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming ? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van Brent Oil

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.