Gematigde afdaling voor Randstad

Op de weekkaart worden lagere toppen en lagere bodems neergezet boven een dalende SMA lijn. Desondanks staat op het Dashboard de Up conditie nog vermeld. Dienen zich nog Turbo Long kansen aan of wordt het tijd om shortposities te overwegen? We werpen een blik op het wat chaotische beeld van trend en sentiment.

Zijwaartse fase
Tussen grofweg 44 en de topzone op 52 was in het afgelopen half jaar aanvankelijk een zijwaartse fase zichtbaar. De koers veerde begin juli nog even op vanaf de steun en SMA zone rond 44, maar verkoopdruk nam toe en een neerwaartse doorbraak volgde. Inmiddels noteert de koers weer rond 45+ en is een patroon van lagere toppen en lagere bodems zichtbaar, doorsneden door de dalende SMA lijn. Een wat onstuimig koersbeeld. Wat kunnen we daarmee?

Geduldig afwachten
Op dit moment kleurt de weekcandle zwart, staat de swingteller nog in de plus en draait spanningsmeter RSI onder de 50 lijn. Charttechnisch is enige correctie zichtbaar. De oude steun en SMA zone rond 44 kunnen wellicht nog voor wat instroom van beleggers zorgen. Turbo Long spelers kunnen wachten op witte candles alvorens een kooppositie te overwegen. Aangezien de lagere toppen en lagere bodems een negatief sentiment aangeven geldt dat voor longspelers een strak exit beleid geen overbodige luxe is. Met een goede profitfactor staat Randstad overigens sterk in de Dashboard top 10 bij een systematische aanpak op de weekgrafiek voor zowel de Up, Down en de Support conditie. De groene grafiek toont aan dat Randstad significantere koersbewegingen laat zien dan de AEX en dus is een relatief beter resultaat te behalen.

Samenvattend kunnen we stellen dat bulls ondanks de negatieve ondertoon bij witte candles rond de SMA zone 44 koopposities kunnen overwegen. Indien echter de Down conditie valide wordt onder 43+, dan zijn bescheiden Turbo shortposities te overwegen. Voor nu dus bezien wat de markt de komende weken in petto heeft rond het koersgemiddelde.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.