Gatenkaas voor BrentOil

Bij mijn beeldscherm thuis staat Lolsmurf, met zijn cadeautje. Verrassing! Hij staat daar als luchtige reminder dat de markt zo nu en dan een cadeautje geeft maar ook ongenadig hard kan zijn. Na een blik op de chart van BrentOil is het weer heel duidelijk wat er gebeurt als de markt last heeft van een virus in combinatie met een paar grote olie ego’s. Bescherming van posities is dus geen overbodige luxe, maar met de koersstijgingen van de laatste 11 jaar zijn beleggers ook wat verwend geraakt. Ik kan alleen maar hopen dat menig stoploss zijn werk heeft gedaan voor longspelers, al vraag ik mij af na een blik op de chart en het Dashboard, wat zij eigenlijk in BrentOil te zoeken hadden.

Gatenkaas
Voor BrentOil staat het Dashboard in ieder geval in de min, de chart ziet er uit als gatenkaas, de candle kleurt wit en de koers noteert boven de steunstreep die op 32+ in het veld ligt. Tegenstrijdige signalen al doen bodemvissers en steunzoekers nu hun best. Ze hebben bij Brent ook wel wat ruimte. De bodem van eind 2018 ligt op 40+ als mogelijk koersdoel in het veld, daarboven de ‘Gapfill’ naar 45 en daarboven de bodemzone 50/53.

In een voorgaande nieuwsbrief heb ik Relatieve Sterkte en Spread trades wel eens aangekaart. In de onderstaande grafiek ziet u ter illustratie het koersverloop van een Long positie BrentOil met daar tegenover een Short positie WTI. In dit geval een stijgend koersverloop voor de spread. Nee, het rendement zal nooit zo groot worden als bij individuele posities, het potentieel is beperkt, maar het risico is bij de meeste aandelen ook veel lager. Wellicht voor u een overweging om daar wat onderzoek naar te doen en scenario’s door te rekenen met Turbo’s Long en Short in verschillende sectoren. Het voorkomt mijns inziens in ieder geval dat lolsmurf uw account opblaast en het potentieel is een wat stabielere stijgende ‘equity curve’. Bij de volgende zwarte zwaan die door uw beeldscherm zwemt slaapt dat in ieder geval vast een heel stuk rustiger.

Coaching
Voor BrentOil geldt dat shortspelers die het Dashboard hebben gevolgd hun posities wellicht wat kunnen afbouwen bij meer bodemvorming. Offensieve reboundspelers hebben in eerste instantie ruimte tot 40+ mits de candles wit blijven. Een positie aan de zijlijn is tevens gerechtvaardigd in deze onstuimige tijden.

Dagelijks kunt u in onze Dashboard publicatie de actuele Dashboard condities en ontwikkelingen volgen. Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van Brent Oil

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.