Maandenlang was dit fonds een van de zwarte schapen op het Damrak. Forse koersdalingen, geen interesse bij beleggers, men liet Galapagos volledig links liggen. Maar het tij lijkt te keren. De bulls krijgen de gelegenheid een nieuwe uptrend te starten. Ik zal de weekchart voor u duiden.

Positieve overgang
Laten we maar niet terugkijken naar de forse koersdaling van ruim 200 naar de 40+ zone, daar krijg je buikpijn van als trendvolgende belegger. De huidige positieve overgangsfase is veel interessanter. Onlangs een breakout boven de gemiddelde lijn, waardoor ook de indicatoren naar een plusstand draaiden. Maar de candles ogen nerveus en wispelturig, de spelers moeten kennelijk wennen aan het nieuwe positief gerande speelveld.

Waar liggen de krijstrepen?
Onder in het veld ligt uiteraard de SMA lijn als dynamische trendlijn en vangnet voor de bulls. Rond 54,00, met nipt daaronder op 52+ een groene steunstreep, dat is de zone waar de koers boven moet blijven om de verse uptrend intact te laten. Dan kan de serie hogere bodems en hogere toppen worden vervolgd richting de weerstandzone op 66+ tot krap 70,00. Dus vooralsnog een speelveld tussen ruwweg 52+ en 70, toch leuke speelruimte voor trendbeleggers. Als het binnenkort lukt om de rode strepen te slechten, dan zijn de bulls los voor een rit naar de 120 zone, maar dat is iets van latere zorg.

Coaching
De grafiek herbergt koopkansen voor trendvolgende beleggers zolang de koers boven de SMA lijn beweegt en de indicatoren een positieve stand afgeven. BNP Paribas Turbo Long posities ter overweging met een ingebouwde stoploss onder de 50 met hefboom rond de 3, om daarmee te profiteren van de verwachte opleving richting de 70,00 zone. Dat is mijn coaching aanbeveling

Wilt u het vervolg van het koersverloop en de indicator condities en coachings volgen? Ga dan naar mijn website nicoprbakker.nl, daar worden dagelijks de charts ververst.

BNP Paribas Turbo’s en Boosters van besproken titel

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.