De derde tegenvaller in minder dan een jaar zorgde voor een flinke koersduikeling vorige week dinsdag. Van 93,50 naar 73+ in één dag waarbij op het moment van schrijven een koers rond 66,00 op de borden staat. Hoe nu verder? Liggen er nog kansen? En zijn er nog charttechnische lessen? Een blik op de dag- en weekgrafiek.

Dalende trend reeds langer valide.
Het was een broos herstel. Na de duikeling in december werd een patroon zichtbaar van hogere toppen en hogere bodems op de dagkaart. Een rebound was valide binnen de lange termijn dalende trend die op de weekgrafiek beter zichtbaar is. De oude Gap werd praktisch gevuld en de markt leek klaar te staan het aandeel richting 100 te sturen, maar helaas, de stevige afdaling volgde. Ongeacht wat er op enig moment aan de hand is, blijft dat altijd het risico van rebounds binnen lange termijn dalende trends. Daarbij geldt bij dalende trends dat iedere tegenvaller, wat het ook mag zijn, een rappe koersdaling tot gevolg kan hebben. Een strakke navigatie met een stoploss zijn daarbij dus doorgaans geen overbodige luxe. Maar hoe nu verder?

Coaching
Rond 60+ ligt een oude steunzone, wellicht nog een referentiezone. De indicatoren noteren logischerwijs in de min en op de dag- en weekgrafiek zijn de Down conditie valide. Het is dus zoeken naar signalen van bodemvorming voor offensieve reboundspelers, maar ook voor de wat meer behoudende belegger. Wellicht is het verstandig zelfs een duidelijke trend omkeer in het koerspatroon en hogere bodem af te wachten. Het is dan nog vroeg genoeg om weer in te stappen. Voor nu blijft het dus zoeken naar signalen dat het vertrouwen weer terugkeert in het aandeel, want ondanks de ongetwijfeld goede intenties van de fabrikant laten beleggers het thans nog afweten.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van deze fondsen

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.