Takeway laat een mooie uptrend zien, althans op de maandkaart. Vanaf de start werd het aandeel beloond met hogere toppen en hogere bodems. Met de stijgende trend steeg ook de volatiliteit. Was er eerst sprake van circa 10-15% correctie, inmiddels is dat opgelopen naar 20% met zelfs uitschieters naar 40%. Hoe staat het er nu voor? Ik bekijk voor u de weekgrafiek.

Overruled
Als we uitzoomen op de weekgrafiek wordt zichtbaar dat het momentum uit de koersstijging is gelopen. Hogere toppen en hogere bodems hebben plaatsgemaakt voor een brede trading range tussen circa 80 en 102. Die niveaus zijn niet zwart/wit uiteraard, het gaat meer om het algemene beeld. In de herfst van vorig jaar was er even hoop. Een uitbraak boven de zone werd zichtbaar, daarbij werd getopt op 110.65. Een week later was het alweer over met de pret en de koers zakte terug in de trading range. Inmiddels is een aantal keren heen en weer getikt tussen 80 en 102. Dat zijn dus mooie ritjes voor de actieve belegger. Maar sinds begin dit jaar is er ook verzwakking zichtbaar. Daarmee rijst de vraag: Is de koek op voor Just Eat Takeaway? Is het over met de uptrend? Een klassieke trendomkeer dreigt namelijk. De SMA lijn krult inmiddels vlak en de koers noteert er onder. Het Dashboard staat reeds in de min. Wat mij betreft wordt dat charttechnisch overruled. Zolang de steunzone rond 80 intact blijft, is er immers geen sprake van significant lagere bodems en lagere toppen. Een waarschuwing is echter wel degelijk op zijn plaats, een uitstekende signalering van het Dashboard.

Coaching
En nu? Het antwoord is eenvoudig. Bij signalen van bodemvorming rond de steun kunnen offensieve koopjesjagers hun slag slaan met als doel een rit richting 102. Bij een gevreesde afdaling onder 80 zie ik een potentiële tussenliggende steun rond 70 en 60. Daaronder is het echt wel gedaan met de trading range. Voor nu dus zoeken naar signalen van bodemvorming op de chart rond de steunzone 80. Kortom, “Wacht op wit”.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van deze fondsen

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.