Niet alleen op de aandelenvelden is er van alles te beleven, ook aan het rentefront speelt zich van alles af. U weet, ik consulteer de chart van de Euro Bund Future om een scenario te kunnen schetsen aangaande de lange rente in Nederland. Dan kom ik tot de volgende vraagstelling: “Gaat de rente weer dalen”? Ik zal de dagchart analyseren en aangeven waarom de Euro Bund Future aanbeland is bij een spannend en cruciaal kantelpunt.

Daling in trading box
De swings in het koersbeeld zijn fors, maar ook stabiel, dat wil zeggen significant omhoog en omlaag zonder vervelende uitschieters. Dit koersbeeld past bij de contouren van een trading range, een van de drie koersvormen die we kennen uit de marktclassificatie. Significant bewegen tussen min of meer horizontale toppen en horizontale bodems, zo ziet een trading range er uit. Welnu, de bovenkant van de range ligt ver weg op circa 175, daar staan nu twee toppen. De onderkant van de range zou dan op 169+ moeten liggen, waar in het verleden twee bodems zijn geplaatst. De strijd is zeer heftig momenteel bij de vermeende steunzone. De indicatoren staan uiteraard in de min, dus die bieden geen soelaas. De inschatting van hernieuwde bodemvorming wordt puur charttechnisch gevoed. Maar dan kent u ongetwijfeld mijn stelling “wacht op wit” als eerste aanzet tot bodemvorming om de daling in de trading box een halt toe te roepen.

Coaching
De chart illustreert een potentiële trading range als er binnenkort meerdere witte candles verschijnen rond de 169+ zone. Mocht de koers echter onder 169 zakken, dan wijzigt het technische plaatje aanzienlijk, dat moge duidelijk zijn. Maar marktgedrag herhaalt zichzelf, dus hou ik vooralsnog vast aan een aanstaand steunscenario als opmaat voor een stijging naar 175+ en daarmee dus een hernieuwde daling van de rente. Het is dan ook uitzien naar de eerstvolgende witte candle om vervolgens een BNP Turbo Long positie te overwegen met een hefboom 5 als een stop op 169 en een target van 175 als uitgangspunt genomen worden. Deze Turbo heeft een stoploss van krap 137, die uiteraard niet wordt gehaald, want onder 169 wordt de positie immers gesloten.

Bekijk alle BNP Paribas Turbo’s of Boosters op dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.