In mijn IEX columns presenteer ik veelal offensieve kansen of bedreigingen, ofwel proposities met een relatief hoog cowboy gehalte. Flink anticiperen en snel wegwezen als de verwachte koersbeweging uitblijft. Leuke scenario’s derhalve voor offensief ingestelde korte termijn beleggers die wel van een gokje houden. Voor hen heb ik een superspannend steunscenario op de dagkaart van Fugro.

SMA vangnet
De dagkaart toont in het algemeen nauwelijks tot geen trendmatigheid, geen mooi proces van hogere bodems en hogere topen, of andersom, maar wel een hoge mate van turbulentie, grilligheid, wispelturigheid of hoe u het ook wilt noemen. Flinke sprieten omhoog en omlaag, erg lastig voor de trendbelegger, ideaal voor de koopjesjagers. Voor hen ziet de dagkaart er spannend uit, nu wederom de SMA als vangnet dienst mag doen. De bulls mogen zich voorbereiden om een nieuwe actie te starten.

Steunscenario
Niet alleen de SMA lijn, ook de swingteller doet een duit in het zakje als het gaat om mogelijke bodemvorming. De stappenteller staat immers op -8, dus de downswing als formele correctiebeweging kan worden afgerond. Tel hierbij op dat op 3,61+ een groene steunstreep ligt en kom dan tot de conclusie dat de bulls een dappere overlevingsstrijd moeten voeren. Opveren van 3,61 naar 4+ en hoger, dat is hun opdracht. Onder 3,60 vervallen de positieve vooruitzichten.

Koopkans
Uit bovenstaande analyse blijkt dat de grafiek een koopkans herbergt voor speculanten, anticiperende korte termijn beleggers en koopjesjagers, die zich realiseren dat twee handen aan het stuur gewenst is. Anderen wachten wellicht op een witte candle. Deze bevestiging impliceert een hogere aankoopkoers, maar ja, dat is de prijs die je betaalt voor meer zekerheid.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van FUGRO

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.