“Vraag niet hoe het kan, maar profiteer er van”. Dat is de one-liner waar ik aan denk als ik de koersexplosie van Fugro deze week gadesla. Hoog tijd om de week- en maandchart te consulteren om vast te stellen hoe het charttechnische beeld er uit ziet en waar thans de kansen en bedreigingen schuilen.

Hervatting uptrend
Op de weekgrafiek verschijnt deze week mogelijk een stevige witte candle met de swingteller op +1, de RSI opkrullend boven de 50-lijn en de DBS in het groen met EL coaching stip. Voor de doorgewinterde Dashboard belegger voldoende informatie. Voor beleggers die minder bekend zijn met technische analyse de toevoeging dat er rond 10+ een bodem is geplaatst, waarna een opleving van start ging als nieuwe impuls binnen de uptrend. De koers heeft, al dan niet met extra aanloopje tot uiterlijk 11+, een opwaarts potentieel tot 14,30 in eerste instantie, gelijk aan een recente top.

Wel of geen trendomkeer?
De maandgrafiek ligt er heel spannend bij. Er is een opleving ofwel rebound gaande richting de dalende gemiddelde lijn op 13+ en de rode streep daar nipt boven, toevalligerwijs ook 14,30. Wat gaan de spelers doen bij die weerstandzone? Zijn ze in staat om een trendomkeer te bewerkstelligen? Of gaan we topvorming zien als opmaat voor een vervolg van de langere termijn dalende trend?

Hoe te handelen?
Trendvolgende beleggers kunnen overwegen om bescheiden koopposities in te nemen zolang de weekchart dit rechtvaardigt. Profiteren van een opleving naar 14,30 is dan goed mogelijk. Mocht het de spelers vervolgens lukken om boven 14,30 te breken, dan zijn er additionele koopkansen. Anders gezegd, volg maar een twee-traps strategie.

BNP Paribas Turbo’s en Boosters van besproken titel

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.