Fugro in de rebound

Er gebeurt van alles op de financiële markten, aandelen rebounden, olie zakt als een baksteen, de Dollar zakt en zo zijn er meer al dan niet spectaculaire bewegingen te zien. Fugro is best wel gevoelig voor de intermarket bewegingen, hetgeen ook kansen oplevert, zoals dat thans het geval is. Er worden cijfers gepubliceerd en de massa lijkt daar op voor te sorteren, hetgeen een spannend rebound scenario oplevert. Lees maar verder.

Dubbele bodem
De recente Corona tik is natuurlijk goed zichtbaar op de weekgrafiek. In een rap tempo werd de koers onderuit gehaald tot 3+ aan toe, een flinke deuk op de toch al negatief getinte chart. Veel fondsen lieten na de Corona dreun een rap herstel zien in de vorm van een V-bodem, maar Fugro deed daar niet aan mee, de olieprijs gooide wat dat betreft flink roet in het eten. Een magere rebound tot 4,60 werd rap afgestraft met een Bearish Engulfing patroon, de koers werd wederom teruggedrukt naar de 3+ zone. Daar wordt nu mogelijk een witte candle geplaatst, hetgeen impliceert dat een dubbele bodem in de maak is.

Rebound scenario
Een dubbele bodem behelst een afzwakking van de dalende trendfase, want een lagere bodem blijft uit zo te zien. De candle kleurt wit, de swingteller staat nog in het rood, daar is de opleving te mager voor, maar de RSI krult wel omhoog met zelfs enige positieve divergentie. Dus met steun en bodemvorming op 3+ is een rebound mogelijk naar de tussenliggende top op afgerond 4,70. Mocht het lukken om 4,70 uit te nemen, dan komt de Fibo grid op 6,13 tot ruim 7,00 in beeld.
Bij koersvorming onder 3+ vervallen de positieve vooruitzichten, dat moge duidelijk zijn.

En de cijfers dan?
Ja maar er worden binnenkort cijfers gepubliceerd, moet je daar niet op wachten dan? Als technische analist laat je je niet leiden door cijfers maar door plaatjes. Als het plaatje ofwel de grafiek indiceert dat een koopkans zich aandient, dan mag je in actie komen. Wat betreft te publiceren cijfers is mijn standpunt dat de massa veelal voorsorteert in de richting van de grafiek. Cijfers worden mijns inziens dus geïnterpreteerd en geabsorbeerd op een wijze zoals de koersgrafiek dit aangeeft. Een grafiek is immers de koortscurve van het fonds. Maar eens bezien of dat thans ook het geval is.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van Fugro

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.