Met de titel Hit & Run geef ik aan dat de grafieken die ik in mijn IEX column bespreek een relatief hoog actiegehalte hebben. Dat wil zeggen, direct handelen als de Dashboard signalen dit rechtvaardigen, beslissingen nemen en doorpakken. Ook als er doelstellingen zijn gehaald, of dat er haperingen optreden, niet treuzelen, sluit dan de positie. Lekker snel handelen en niet zoals het kabinet een hele dag vergaderen over een half uurtje avondklok. Nu de Hit & Run op de dagchart van Fugro.

Mooie stierensprong
De dagchart verdient geen schoonheidsprijs wat betreft trendmatigheid, het gaat er nogal grillig aan toe. Maar de ondertoon is positief met regelmatig significante upswings, zoals recent naar 9,65 en daarvoor naar 10,70, thans de twee rode strepen in het veld. In de afgelopen dagen was er sprake van een correctie, die vandaag keurig wordt afgerond op de SMA lijn, de beste plek om te bodemen. Met een enthousiaste sprong willen de bulls de uptrend nieuw leven inblazen, zij willen terug naar de genoemde rode lijnen. Swingteller op +1 en de Swingtrader in het groen bevestigen de intentie van de bulls.

Rappe koopkans
Voor trendbeleggers, swingtraders en koopjesjagers herbergt de grafiek een korte termijn koopkans. Zolang de koers boven 8,26 noteert, gelijk aan de SMA lijn en een 50% Fibo lijn, is een opleving naar 9,65 aannemelijk, daar boven een vervolg van de rally naar 10,70. Bij eerdere haperingen en aarzelingen Hit & Run, weet u nog?

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van FUGRO

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.