Volgens diverse analisten is Flow traders gebaat bij hoge volatiliteit. Toch zie je dat niet altijd terug in de chart. Het is niet zo dat je de kaart van Flow zo over de VIX kunt leggen om maar wat te noemen. Een eigen kritische blik op de weekgrafiek ter beoordeling is dus geen overbodige luxe. Op dit moment is er in ieder geval nog een mooie opwaartse beweging zichtbaar. Ik zal de kaart kort toelichten, maar ik maak eerst nog even een uitstapje naar Gamestop.

Gaten en sprongen
Gamestop is volop in het nieuws. Her en der viel een uitspraak omtrent koersmanipulatie waarbij echter ook het hoge ‘Pietje Bell’ gehalte van de koopactie van een collectief particulieren her en der op waardering kon rekenen. Gezien de heersende ondertoon dat Piet Particulier op de beurs vaak het onderspit delft en ‘achter in de rij staat’, een actie die als volksopstand betiteld werd. Of dit soort acties of eenmansacties van bijvoorbeeld Musk of Trump wenselijk zijn, mag u zelf bepalen. Wat ik interessanter vindt is hoe de orderflow van zo’n Pietje Bell actie in de praktijk uitpakt en hoe dat zich vertaalt op de chart. Ik nodig u derhalve uit om eens naar de anatomie van de chart te kijken, en dan met name in te zoomen op grote candles en spikes. Die zijn op de chart immers de vertaling van grote orders, maar ook van opdrogende of juist gebrek aan liquiditeit. Een leeg boek kan immers voor koersgaten en sprongen zorgen. Ook bij Gamestop spelen dat soort zaken een rol. De groep particulieren is immers op een bepaald moment uitgekocht, de koopzijde droogt op en er moet opnieuw naar koersbalans gezocht gaan worden. Dat betekent meestal het einde van het vermaak of in dit geval de winst. Los van collectieve koopacties zie je dat ook ontstaan bij ‘normalere’ bewegingen. Flow Traders is daarvan een prima voorbeeld.

Coaching
Bij Flow Traders is een opwaartse beweging zichtbaar vanaf 25, ‘toevalligerwijs’ een bodem bovenop de SMA en een serie oude toppen van eind 2018. Inmiddels noteert de koers rond 32 en zijn er een paar weken op rij hogere niveaus geplaatst. Deze week echter haperingen. Het is nu zaak om goed te volgen of het momentum er verder uit gaat lopen en of uitputting dreigt. Het Dashboard kan u daarbij helpen middels de swingteller en MRI candles als meetinstrumenten. Om winsten zeker te stellen is een trailingstop wellicht een overweging. Voor nu de opwaartse beweging dus rustig verder blijven volgen en gemaakte koerswinsten beschermen. Daarnaast de tip om eens na te denken over de orderflow achter de charts. U gaat ze dan vast nog beter begrijpen.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van deze fondsen

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.