Op de aandelenmarkten zie ik her en der wat haarscheurtjes op de dagcharts, bullenparades die haperen, winstnemingen en milde correcties. Maar ik zie ook dat records worden scherp gesteld. Zo ook op de dagchart van Philips. Daar passeren de bulls de 50-passage, ze zijn nog nooit zo hoog geweest. Maar houden ze stand? Of gaan de beren het feestje verpesten?

Korte termijn uptrend
Om het verjaardagsfeestje van Flip goed te kunnen beoordelen, nemen we de dagchart ter hand. Daar zien we dat na de Corona dip tot 44+ de bulls heer en meester zijn op het veld. Ondersteund door de marktlensindicatoren stuwen ze de koers naar hogere niveaus in een nerveus ogend proces van hogere toppen en hogere bodems. Records worden scherp gesteld, maar het wordt nu wel tijd voor wat afkoeling. De euforie mag worden gedimd.

Eerst een correctie
Dat de koers rijp is voor een correctie blijkt uit een drietal technische bevindingen. Zo staan er maar liefst twee  Bearish Engulfing toppatronen in combinatie met de swingteller op -1 en de RSI die als spanningsmeter afketst tegen de OB-lijn. Voldoende indicaties om een dip te verwachten richting de Fibo grid op 49+ tot 48,50. De afstand met de SMA lijn mag worden verkleind, de trend als zodanig komt geenszins in gevaar.

Coaching
Voor korte termijn trendvolgende beleggers is het een mooi moment om wat winsten te verzilveren en voorts te wachten op een nieuwe hogere bodem boven de gemiddelde lijn om daar weer koopkansen aangereikt te krijgen. Vier het feestje mee met Flip door nu koopposities te verkleinen of te neutraliseren. Geef uzelf maar een kadootje!

BNP Paribas Turbo's en Boosters van Philips

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.