Als bedrijven goed in de belangstelling staan, positief of negatief, bedrijfsmatig of management-technisch, is het altijd de vraag hoe beleggers hier op reageren en de informatie absorberen en vertalen naar beleggingsbeslissingen. Ik kan hen daarbij helpen, want ik heb de grafiek als leidraad. Zo is daar de weekchart van Facebook waarop zichtbaar is dat bodemstampers in actie mogen komen om de trend intact te laten. Ik zal de verwachte koersroute voor u uitstippelen.

Positieve ondertoon
Het Facebook beleggersveld kent een positieve ondertoon. Dat zie je aan het proces van hogere toppen en hogere bodems boven een fier opkrullende gemiddelde lijn. Regelmatig worden in dit proces volledige upswings neergezet, mooie bullenparades binnen de uptrend. Ook zo nu en dan wat corrigerende berentikken, dat hoort er bij. Het positieve vaarwater wordt ook gevisualiseerd door mijn DBSetup indicator, de staafdiagram die al geruime tijd alleen maar groene staafjes produceert (Up status op het Dashboard), afgewisseld met zo nu en dan wat goudgele staafjes (Correctie status op het Dashboard). Met name de Correctie status is interessant, want dat biedt immers weer koopkansen.

Correctie afronden
Een dergelijke correctie is reeds zes weken gaande vanaf de recente weerstand op 384+. Zwarte candles, swingteller in een minstand en een rap dalende RSI onderschrijven de correctiefase richting de SMA lijn. Maar de beren kunnen eerdaags worden gestopt. Drie aanwijzingen zijn hiertoe zichtbaar. Zo biedt de SMA lijn steun aan als dynamische trendlijn, is de 50% Fibo lijn een vangnet en staat de RSI onder de dynamische OS-lijn. Maar er is bevestiging nodig om de correctie af te ronden en dat is natuurlijk een witte candle op de SMA lijn rond 309.

Coaching
Voor trendvolgende beleggers breekt een spannende tijd aan. Zullen de bulls overleven boven 309 en binnenkort de uptrend een nieuwe impuls geven richting 380+? Dan zullen de bodemstampers toch rap in actie moeten komen. Komende week reeds een witte candle op de SMA lijn, liefst in combinatie met een OS-upcross in de RSI, mag aanleiding zijn om nieuwe of additionele koopposities te overwegen. Een BNP Turbo Long 254 met hefboom 4,3 zou dan uitkomst kunnen bieden. Maar hou de coaching spelregel in de gaten, “Wacht op wit”.

BNP Paribas Turbo’s en Boosters van FACEBOOK

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.