De stemming op de aandelenmarkten is wereldwijd positief, dat is geen nieuws. Maar in Europa zijn de eerste haarscheurtjes zichtbaar in de uptrend. De kans op topvorming neemt toe als opmaat voor een gezonde correctie. Dit herbergt de weekchart van de Europese beursbarometer, de EuroStoxx50 index. Ik zal de grafiek voor u duiden.

Positieve trendfase
Dat de ondertoon goed is, blijkt uit de serie hogere toppen en hogere bodems boven een fier opkrullende gemiddelde lijn. De huidige positieve trend is gestart in november 2020 toen met een solide witte candle de SMA lijn opwaarts werd gekruist. Er kwam een einde aan een consolidatiefase, de bulls konden opstomen naar vooralsnog 4165 als voorlopig hoogtepunt. Toen kwam de klad in de bullenparade, thans is een correctiefase valide.

Rangen en standen
Met welke kantelpunten moeten beleggers rekening houden? Zoals gezegd, 4165 is een recente top en tevens eerste weerstand, daar ligt een rode streep. Zolang de index hieronder beweegt krijgen de beren de gelegenheid de Fibo grid op te zoeken die rond 3900 tot 3740 in het veld ligt. Niet overdreven veel correctieruimte, maar wel voldoende om een nieuwe hogere bodem te plaatsen om vervolgens de trend te vervolgen. Dat is vooralsnog het meest waarschijnlijke scenario.

Coaching
Trendbeleggers kunnen overwegen om deels wat winsten te verzilveren in de huidige correctiefase om vervolgens op lagere niveaus bij duidelijke bodemvorming in de Fibo grid of in ieder geval boven de SMA lijn weer koopkansen aangereikt te krijgen. Een prima grafiek om de ‘Buy the dip’ strategie toe te passen. Kopen op zwakte wordt het ook wel genoemd.

BNP Paribas Turbo's en Boosters van EUROSTOXX50

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.