EURODOLLAR start daily uptrend

Beurzen in brand, volledige chaos op vrijwel alle speelvelden, heftige turbulentie, een werkelijk unieke situatie, maar dan wel zwaar negatief getint. Op de valuta markten lijkt het mee te vallen. Daar zien we charttechisch nog wel normale koersbewegingen, zoals dat het geval is op de dagchart van het EuroDollar valutapaar. Een rally van 1,10 naar 1,15 ligt in het verschiet. Ik zal de grafiek voor u duiden.

Meerdere steunpunten
Ik kan een aantal technische bevindingen en metingen noemen die aansturen op bodemvorming als opmaat voor de start van een nieuwe uptrend. Zo is daar de witte candle, mogelijk zelfs als Bullish Engulfing patroon, ofwel een positief omarmingspatroon. Dit bodempatroontje staat op de redelijk vlakke SMA lijn die als dynamische steunlijn de Euro bulls in de race houdt. Bij de SMA ligt ook een 61,8% Fibo retracement als extra vangnet. Tot slot de RSI die keurig opveert vanaf de 50-lijn.

Long kans
Voldoende technische bevindingen die aansturen op bodemvorming rond de 1,1050 zone met aansluitend dappere pogingen om een proces van hogere toppen en hogere bodems te starten, ofwel een stijgende trendfase met de recente spike top op krap 1,15 als haalbaar koersdoel. Al met al positieve vooruitzichten voor de Euro, hetgeen long kansen impliceert voor de korte termijn actieve belegger.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van EURODOLLAR

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.