Euro rond lange termijn bodems.

De Euro heeft de afgelopen maanden een flinke afdaling ondergaan. Technisch gezien nadert het valutapaar wel de onderkant van het handelsveld van de afgelopen jaren. Is het einde van de afdaling in zicht? Een blik op de week- en maandgrafiek brengt inzicht.

Brede Trading Range
Op de maandgrafiek is duidelijk dat er een breed veld ligt voor het valutapaar. De bodemzone bevindt zich rond 1,05 en de topzone van de afgelopen jaren ligt grofweg rond 1,25. Daarbinnen bevinden zich flinke swings. Begin vorig jaar was de Euro nog overtuigend en werd er getopt rond 1,2350. Daarna ging het snel bergafwaarts en al geruime tijd delft de Euro het onderspit. Inmiddels heeft de EUR/USD de bodem bereikt van 2017 rond 1,0340+ waarna een opleving naar 1,0800 valide werd. Het valutapaar volgt daarbij keurig de route langs oude toppen en bodems, rond 1,0800 wordt nu immers weer wat verkoopdruk zichtbaar. Vooralsnog zijn er dan ook geen significante signalen van bodemvorming. Er zal eerst een hogere bodem geplaatst moeten worden op de weekgrafiek om de trend te doen keren.

Coaching
De afdaling kan nog gevolgd worden tot er signalen van bodemvorming zichtbaar worden. Daarbij is de zone 1,0550/1,0600 mogelijk van belang. Turbo Short posities kunnen dus worden aangehouden. Wijzigingen in de rente kunnen daarbij voor de nodige volatiliteit zorgen, al zal inmiddels het nodige zijn ingeprijsd. Voor nu blijft de Euro ten opzichte van de US Dollar trendmatig dus nog de zwakste munt.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.