Euro daalt verder.
Een volatiele beweging ging vorige maand vooraf aan de stevige afdaling die nu valide is voor de EUR/USD. De Euro heeft het nu echt zwaar. Technisch gezien nadert het valutapaar wel de onderkant van het handelsveld van de afgelopen jaren. Is het einde van de afdaling in zicht? Een blik op de week- en maandgrafiek geeft het antwoord

Brede Trading Range
Op de maandgrafiek is duidelijk dat er een breed veld ligt voor het valutapaar. De bodemzone bevindt zich rond 1,05 en de topzone van de afgelopen jaren ligt grofweg rond 1,25. Daarbinnen bevinden zich flinke swings. Begin vorig jaar was de Euro nog overtuigend en werd er getopt rond 1,2350. Daarna ging het bergafwaarts en al geruime tijd delft de Euro het onderspit. Inmiddels noteert de EUR/USD rond 1,0850, de bodemzone komt dus in het vizier. Vooralsnog zijn er geen signalen van bodemvorming zichtbaar, de koers beweegt onder de daily en weekly SMA, de swingteller staat in de min, evenals spanningsmeter RSI en logischerwijs noteert de DBS in het blauw als teken dat de Down conditie valide is. Hoe nu verder?

Coaching
Vooralsnog kan de afdaling gevolgd worden tot er signalen van bodemvorming zichtbaar worden. Turbo Short posities kunnen dus worden aangehouden. Wellicht dat er wat bodemvorming zichtbaar kan worden de komende weken. Een herstel richting de oude bodemzone op de weekgrafiek rond 1,1150/1,12 past in het plaatje. Voor een trendbreuk is meer nodig. Daar zie ik graag een hogere bodem voor boven de steunzone. Zo ver is het nog niet, de Euro blijft ten opzichte van de US Dollar in de handel nog de zwakste munt.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.