ASR blijft overeind

Eén van de lievelingen op de Nederlandse beurs is BESI. Helaas kan ook het ‘veilige’ tech halveren zoals de afgelopen 10 maanden is gebleken. Er zou thans echter sprake kunnen zijn van een technische dubbele bodem op de weekgrafiek. Of is het hopen tegen beter weten in? Een technische blik op het kwakkelende aandeel.

Terug rond 2020
De afgelopen 10 jaar ging de koers van grofweg 4 euro naar 84+, een uitstekend rendement. Inmiddels noteert de koers echter weer halverwege rond 42+. De top dateert van begin 2022 en dat betekent een halvering voor de koers in 10 maanden tijd. Is de gifbeker al leeg? Charttechnisch zijn er wel wat aanknopingspunt waar de markt mogelijk kan reageren met een bodem als opmaat voor een herstel. Zo ligt in de zone 37/40 de SMA als zone van overeenstemming, vergezeld van een serie toppen uit voorgaande jaren. Typisch zaken die in het collectieve geheugen van de markt staan gegrift. Toch zijn er nog geen signalen van bodemvorming, het patroon van neerwaartse toppen en bodems is nog in stand, bevestigd door de negatieve rangen en standen in de indicatoren.

Coaching
Dat er enige vorm van steun ligt wil dan ook niet zeggen dat de markt daar gegarandeerd opveert. Het sentiment moet er ook naar zijn, en dat is nog negatief. Maar als iedereen negatief is, wordt de kans op een omkeer ook groter. Zoeken naar signalen van bodemvorming dus om eventuele Turbo Shorts af te bouwen. Een witte candle of een indicatorsignalering maken daarbij echter nog geen uptrend. Een hogere bodem is een beter begin met een duidelijke draai in het patroon van toppen en bodems. Op dag- en weekgrafiek bent u dan nog vroeg genoeg voor de herstelrit richting 60+, of zelfs het walhalla rond 84. Nu eerst maar kijken wat de markt verder in petto heeft.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.