Duitse DAX nog niet enthousiast

Vorig jaar werd de Duitse DAX uitgebreid van 30 naar 40 titels en vond er een herweging plaats waarmee het karakter van de index zou veranderen. Op de grafiek is daarvan echter weinig merkbaar. De patronen lijken immers hetzelfde te zijn. Hoe staat de DAX er nu voor? We duiden de maandgrafiek voor u.

Sprieten rond potentiële steunzone
Grote swings kenmerken het koersverloop. Daarbij valt op dat de weekly SMA (stippellijn) de koers redelijk goed volgt en een aardig beeld geeft van het actuele sentiment. De Covid- beweging hakte er uiteraard goed in, al is hier wel sprake van een herstel in ruim 3 maanden. Na wat twijfel om na het covid-herstel de topzone rond 13.500 opwaarts te doorbreken ging er vanaf 11.450 een nieuwe opmars van start die de index naar een hoogste punt bracht op 16.290. Sindsdien kwam de klad erin en ging het weer bergafwaarts naar 12.438. Op de maandkaart is de ‘retest’ van de weekly SMA tot onder 15.000 goed te zien. De index beweegt nu dus rond een kantelpunt en staat daarmee ook weer op pre-Covid niveaus.

Coaching
Bij een vervolg van de afdaling liggen onder de steun 12.438 nog zones rond 11.450 en wellicht rond 10.000. Het momentum is vooralsnog neerwaarts waarbij Turbo Short posities nog gerechtvaardigd zijn. Pas bij signalen van bodemvorming, kijk daarvoor bijvoorbeeld naar de weekgrafiek, liggen er wellicht weer koopkansen. Op moment van schrijven kleurt de juli candle wel wit, dat is op zich hoopvol.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.