Drempels in het herstel van Ahold?

Het afgelopen half jaar kreeg Ahold stevige tikken te verduren en er staat zelfs een driedubbele top op de kaart. Toch keert de markt ook keer op keer terug op lagere niveaus, op plekken waar je dat charttechnisch enigszins mag verwachten. Inmiddels is er vanaf 24 weer een opmars van start gegaan, maar kan de koers nu ook weer onverstoorbaar richting 30?

Lange termijn uptrend
Hogere toppen en bodems kenmerken de chart vanaf 2003. Er staat dus een prima uptrend op de maandgrafiek van Ahold, waarbij er regelmatig flinke correcties zichtbaar zijn. Recent is er een driedubbele top geplaatst rond 31 waarna de koers teruggezakt is naar het hoogste punt uit 2020 rond 25 euro. Er is dus meer sprake van een brede zijwaartse fase binnen de lange termijn uptrend. Inmiddels is de koers weer opgeveerd vanaf de 25 zone. Op de weekgrafiek draaien de indicatoren weer in de plus en op de maandkaart staan hogere niveaus en bodemt de RSI net als in het verleden rond de 50 lijn. Een hoopvol plaatje dus voor Ahold.

De komende week moet blijken of beleggers voldoende vertrouwen hebben om het aandeel hoger te waarderen. In de potentiële klim liggen er wel nog wat tussenliggende drempels. Het bodemcluster rond 27, dat samenvalt met de 38.2% Fibonacci zone, en het oude high (stippellijn) op krap 29. Een strakke rit omhoog lijkt dus niet vanzelfsprekend.  Onder 25 is de chart overigens ook kwetsbaar, er ligt pas weer wat potentiële tussenliggende steun rond 22+, waar ook de SMA naar toe kruipt als balanszone.

 Coaching
Offensieve Turbo Long posities zijn gerechtvaardigd op basis van het Dashboard, maar beleggers moeten toch op hun hoede blijven. Bij falende bulls kan er op lagere niveaus opnieuw worden gekeken voor Long posities. Een significante trendbreuk is immers nog niet aan de orde voor de lange termijn horizon. Al met al nog altijd een mooie lange termijn uptrend voor Ahold met kansen voor trendvolgende beleggers.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.