Dubbele bodem voor Unibail Rodamco

Met een blik op de weekkaart van Unibail is het al snel duidelijk dat er sprake is van een dalende trendfase voor dit fonds. Toch doet zich binnen het negatieve plaatje thans opnieuw een offensieve koopkans voor. Boven de steunzone 120+ is immers bodemvorming zichtbaar.

Reboundscenario
Vanaf de top op krap 151 daalde de koers af naar de steunzone rond 120+. Een niveau dat ondersteund wordt door de Fibonacci zone van de laatste grote upswing en zelfs door een stokoude top rond 120 uit 2007, op de grafiek niet meer zichtbaar. Uiteraard is het wel wat ver terug, maar kennelijk is 120 euro toch een belangrijk referentieniveau aangezien de koers er het afgelopen jaar keer op keer stabiliseert. Zo ook de afgelopen week. Na de eerdere opleving topte het aandeel op 133,50 waarna er de afgelopen weken een afdaling volgde en thans is er dus opnieuw stabilisatie zichtbaar rond 120+ middels een witte candle.

Anticiperend aankopen
De swingteller noteert in de min en de lagere top impliceert dat de bulls wat vermoeid zijn. De ‘minnen’ nemen echter niet weg dat het niveau op 120 vooralsnog verder wordt aangestampt. Een rebound lijkt in het verschiet te liggen en de verbetering van het sentiment is tevens zichtbaar in spanningsmeter RSI. Offensieve spelers krijgen derhalve koopkansen aangereikt waarbij een strak exit management en een behouden positionering wellicht op zijn plaats is. Onder 120 ligt immers een verdere afdaling op de loer. Voor nu eerst bezien of de bulls weer hogere niveaus kunnen plaatsen. Als targets kunnen reboundspelers de tussenliggende topzone rond 133,50 en de SMA zone op 140+ aanhouden.

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.