In de afgelopen dagen zagen we links en rechts forse berentikken, veelal correctief van aard. Voordeel daarvan is dat snel de steunen opgezocht worden om te bodemen en de trend weer te vervolgen. Dit laatste zou thans goed kunnen op de dagkaart van DSM. Ik zal de chart voor u duiden.

Gewone correctie
Er is sprake van een positieve ondertoon, getuige het proces van hogere toppen en hogere bodems boven een fier opkrullende SMA lijn. Binnen de uptrend is er onlangs getopt op 200, waarna een normale correctie van start ging die thans wordt afgerond. Er wordt gebodemd rond 187, de downswing is afgerond en draait zelfs naar een upswing, de RSI probeert de 50-lijn opwaarts te kruisen en de DBS indicator toont een groene staaf. Een hernieuwde UP status op het Dashboard met de intentie van de bulls om de 200 zone weer op te zoeken. De kritieke steunzone rond 185 ligt op veilige afstand, dus de bulls hebben voldoende speelruimte.

Coaching
Op moment van schrijven kleurt de candle net niet wit, waardoor de EL coaching stip op de DBS indicator ontbreekt. Dit laatste is wel een voorwaarde om daadwerkelijk in actie te komen aan de koopkant van de markt. Dus voor nu wellicht een anticiperende BNP Paribas Turbo Long positie innemen met hefboom 1 of 2 gezien de matige Risk Reward verhouding. Dit impliceert een Turbo Long 100,4 ter overweging. Succes als u de bulls een handje wilt helpen.

Bekijk alle BNP Paribas Turbo’s of Boosters op dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.