DSM spannend steunscenario

Wat een spanning en sensatie op het Damrak. Berentikken en stierenstoten wisselen elkaar in rap tempo af, hetgeen natuurlijk koren op de molen is voor korte termijn actieve beleggers. Zij loeren op kansen op de dagkaart om toe te slaan voor dat het grote publiek dit doet. Welnu, ik heb voor hen een uitgelezen maar ook superspannend anticiperende koopkans. Lees maar snel verder.

Downtrend
Als ik mijn marktlensindicatoren raadpleeg dan stel ik vast dat er sprake is van een dalende trend op het dagspeelveld. De candles staan immers onder een licht dalende gemiddelde lijn, de swingteller staat in een minstand en de RSI noteert ruim onder de 50-lijn. Maar er is zicht op herstel, getuige de  -9 stand op de swingteller en de rode kleur van mijn NBTrade indicator. U weet, dat bij -9 de kans heel groot is dat een bodem aanstaande is en dat bij een rode Trade Indicator er sprake is van relatief overdreven negatief sentiment. Dit zijn toch twee prima indicaties die aansturen op een rebound?

Daily rebound
Goed, alles zwart en rood op het veld met zicht op verbetering vanaf de 106,30 steunstreep. Dit impliceert dat speculatief ingestelde offensieve koopjesjagers nu reeds kansen ruiken en de bulls een handje gaan helpen. Mocht de koers daadwerkelijk aantrekken naar de SMA op 111+, dan hebben zij natuurlijk een geweldig mooie aankoopkoers. Zij realiseren zich wel dat bij koersvorming onder 106,30 het scenario vervalt. Dan wordt een matig verlies genoteerd.
Vindt u dit allemaal te spannend, dan wacht u op bevestiging uit hoofde van een witte candle. Dan doet u zaken op een hoger prijsniveau, maar daar staat dan een grotere kans op succes tegenover. Al met al een uitdagende propositie, niet waar?

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van DSM

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.