DSM op zoek naar een bodem

Een flinke correctie staat op de kaart. Wordt het al tijd om koopposities te overwegen? Het aandeel doet het immers al ruim 10 jaar prima en mag in de portefeuille dan ook eigenlijk niet ontbreken. ‘Koop de dip’ lijkt dan ook van toepassing. We werpen een technische blik op de week- en maandgrafiek van DSM.

Flinke correctie
Ten opzichte van de top op 200+ staat de koers voor DSM nu zo’n 30% lager. Dat is nogal wat. Toch is er op de maandkaart nog sprake van een opwaarts patroon, maar uiteraard met flinke averij. De zone rond 140 lijkt nu voor wat steun te zorgen en enige stabilisatie is zichtbaar, maar op de weekgrafiek is nog geen hogere bodem gezet. Boven 165 verbetert het koersbeeld, een opmars richting 200 lijkt dan weer goed mogelijk, al ligt er rond 170 nog een tussenliggende hobbel. Spanningsmeter RSI laat inmiddels wel een upcross zien vanuit dynamisch oversold gebied, maar de swingteller staat nog negatief waardoor de DBS nog altijd blauw kleurt.

Coaching
Op het Dashboard is het dus te vroeg voor Turbo Long posities. De vorming van een hogere bodem op de weekgrafiek lijkt wat meer bevestiging te kunnen geven en bij hogere niveaus is het aannemelijk dat de indicatoren in de plus draaien. Het is dan vroeg genoeg voor de overweging van Long posities. Tot die tijd is het wellicht verstandig aan de zijlijn te blijven. Al met al een prima aandeel voor uw watchlist in de komende weken.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Wilt u meer colums lezen, bekijk ze op deze pagina

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.