Dreigende correctie voor Brent Oil.

De koers van Brent Oil is inmiddels terug op niveaus van begin vorig jaar. Zit er nog meer in het vat of dreigt er een terugval? Derhalve een korte blik op de weekgrafiek van Brent Oil.

Afzwakkend momentum
Aan de start van 2020 werd een top geplaatst op 77,16. Daarna ging het rap naar beneden met een dieptepunt op 19,51, de bodem van april. Een herstel volgde met een langdurige fase rond 45 gedurende de zomer. Daarna nam de volatiliteit weer wat toe, evenals verkoopdruk, wat er voor zorgde dat er opnieuw werd afgedaald richting krap 35. Dat bleek een keerpunt in november. Sindsdien is er geen weekly close meer neergezet onder het low van de voorgaande week, en dat al 19 weken op rij. Thans is de koers gestrand net onder de Apex van de top uit 2020 op 77+. Een zwarte candle is in de maak en spanningsmeter RSI staat logischerwijs overbought met zelfs een downcross. Het momentum zakt wat af, dat is thans de registratie, de kans op een correctie richting bijvoorbeeld de Fibonacci zone lijkt toe te nemen. Maar zoals gezegd, zolang er hogere weekly highs en lows worden neergezet, is er nog geen paniek, want wellicht stoomt de koers gewoon door richting 77+.

Coaching
Voor beleggers met uitstaande koopposities geldt dat zij wellicht wat winst kunnen nemen bij meer signalen van topvorming. Als alternatief kan een trailingstop worden overwogen. Na een correctie kan er dan eventueel weer gezocht worden naar nieuwe instapmomenten. Zover is het nog niet, nu eerst maar kijken hoe het topproces uitpakt.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van deze fondsen

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.