Doorstijgen of toppen voor OCI?

OCI kleurt groen op de koersborden, althans de laatste vijf maanden. Een opwaartse beweging is immers zichtbaar, al zijn er wel wat haperingen zichtbaar. Een korte blik op de maandgrafiek.

Genoeg handelsmogelijkheden
Een breed range spel, dat is de eerste gedachte bij het aanschouwen van de maandgrafiek van OCI. Een chart met meer dan genoeg handelsmogelijkheden tussen grofweg 10 en 30. De top van 2015 op 40+ werd de laatste jaren immers niet meer bereikt, krap 30 bleek het maximaal haalbare. Lange tijd lagen de bodems van de brede range rond 10/11, niveaus uit 2016, maar begin vorig jaar sneuvelden die en werd 7,67 bereikt. Na een lange periode van bodemvorming in 2020 werd een opmars ingezet die thans al weer 5 maanden onderweg is, waarbij een koers van 20 euro in het vizier ligt. Het momentum loopt er echter wel wat uit, charttechnisch is het aandeel dan ook in een zware zone beland rond 20. Als de markt hogere niveaus toestaat, komt boven 20 ruimte vrij tot circa 27 en 30. Daarentegen ligt bij topvorming een terugval richting 12/13 op de loer, tevens de weekly SMA zone.

Coaching
De vraag is dus, zet de markt door of komt er een top? Dat zal uiteraard moeten blijken, voorspellen is zinloos. Zolang de candles wit blijven kunnen beleggers uitstaande koopposities aanhouden, wellicht met een trailingstop ter overweging. Bij meer signalen van topvorming is het te overwegen om wat winsten veilig te stellen. Vooralsnog worden er nog hogere lows en highs neergezet in de maandcandles. Zolang dat het geval is, blijven koopposities interessant. Voor beleggers die maandelijks wat willen kopen is OCI tevens te overwegen. Mits uw ‘horizon’ voldoet is een brede range uitermate geschikt voor gespreide Turbo aankopen met een vast maandelijks bedrag. Wellicht ook interessant om eens door te rekenen.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van deze fondsen

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.