Mooie cijfers uit Amerika wijzen op een voorzichtige economische opleving. Prompt staat de Dow Jones ruim 500 punten hoger. Logisch, maar is het voldoende om het tij te keren? Is het collectief alle ellende dan al weer vergeten? Is de Corona schade helemaal niet zo groot als werd veronderstelt? Interessante gedachten, maar de waarheid zit opgesloten in de grafiek. En dan blijkt dat de rebound nog een staartje kan krijgen. Lees maar verder.

Verlenging rebound
Nog één keer terug naar de Corona paniek bodem in maart dit jaar. Een geweldige dreun naar 18.213, maar in diezelfde week werd er een Bullish Engulfing patroon neergezet, wat een veerkracht bij de bulls, mede gevoed door de RSI die een scherpe OS-upcross liet zien. Het bleek de eerste stap te zijn in een V-spike recovery die de index in rap tempo terugbracht naar de 24.000 zone. Daar werd wat rust gevonden, enige spartelingen rond de 50% Fibo retracement. Maar dat was van korte duur, de bulls zijn inmiddels op weg naar de SMA lijn op ruim 26.000.

Keren of passeren
De witte candle van deze week stuurt aan op een verlenging van de rebound tot mogelijk de gemiddelde lijn, die als dynamische trendlijn de bulls mag tegenhouden in de buurt van 26.300. De RSI blijft wat achter en moet de 50-lijn passeren om de bulls te ondersteunen. Bij de SMA lijn zal het spannend worden, want dan komt het aan op ‘keren of passeren’ voor de bulls. Wordt de rebound daar echt afgerond of gaat de rebound naadloos over in een breakout beweging om toch weer gewoon een uptrendfase te starten?

Hoe te handelen?
Rebounders doen goeie zaken, zij hebben geprofiteerd van de scherpe opleving na de vrije val. Wellicht hebben zij nog wat restant rebound posities die nu strak bewaakt moeten worden. Bij topvorming tegen de SMA lijn alle rebound posities opruimen, bij het passeren van de SMA lijn kunnen er weer aankopen worden gedaan, ook door trendbeleggers. U ziet, de SMA als trendvolgende indicator is allesbepalend voor het koersverloop in de rest van het jaar, het is en blijft nog even spannend.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van Dow Jones index

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.