BE Semiconductor, Van euroknaller tot hoogvlieger

Voor de lange termijn BUY and HOLD belegger die BESI kocht rond een euro, is dit natuurlijk een heerlijk aandeel. Mits ze de flinke correcties hebben doorstaan, natuurlijk fantastisch om in portefeuille te hebben. Maar ja, zo makkelijk is het meestal niet, alleen achteraf. We onderwerpen de koers derhalve aan een charttechnisch onderzoek.

Halveren en verdubbelen
Tja, wat kunnen we daar nou van zeggen? Een dikke streep omhoog. Ruim 10 jaar geleden noteerde het aandeel rond een euro, daarna werd de weg omhoog gekozen, eigenlijk met maar vijf noemenswaardige correcties op de maandkaart, ten minste, als je de wat grotere zwarte candles ook meetelt. Daarbij is wel sprake van flinke volatiliteit en dat is dan ook de grote waarschuwing voor beleggers in BESI, daar moet je immers wel mentaal bestand tegen zijn, om bijvoorbeeld je positie te zien halveren. De eerste stevige terugval betreft begin 2018 van krap 40 naar circa 15, de tweede van 40+ naar 19+, de 2020 dip. Een halvering is dus niet gek voor het aandeel indien de markt het even niet ziet zitten. Maar inmiddels ligt 80 al bijna in het vizier. Okay, daar zijn we nog zeker niet, thans rond 66+ en al drie maanden op rij MRI candles. Gezien de wat korte historie op de maandkaart zijn die minder van waarde, maar feit is wel dat het koersgemiddelde heel ver weg ligt. De kans op een correctie lijkt wat toe te nemen. Op 40 ligt een zware oude topzone die in een correctie scenario wellicht voor wat steun kan zorgen. Zover is het echter nog lang niet.

Coaching
Maar gaat de markt nog hogere niveaus toestaan of volgt binnenkort een top? Duidelijk is dat een trailingstop voor de lange termijn belegger geen overbodige luxe is. Zolang er hogere niveaus op de borden staan en het opwaartse patroon in stand blijft, is er nog niet zoveel aan de hand. Bij meer signalen van topvorming is het te overwegen om wat winsten veilig te stellen. Voor nu de bulls dus blijven volgen.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van deze fondsen

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.