De trendmatigheid in het koersverloop nam het afgelopen half jaar af, er werd een meer zijwaarts patroon zichtbaar. Toch lijkt de uptrend een vervolg te kunnen krijgen. We bekijken Akzo op de weekgrafiek en werpen een blik op de verhoudingen met de sector.

Hogere bodems
Akzo beweegt al langdurig in een uptrend fase. Uiteraard verdampte de koers begin vorig jaar net zo hard als al die anderen, een afdaling die echter in het lange termijn beeld past, ook al betreft het maar liefst 50%. Eens in de zoveel jaar komt dat gewoon een keer langs. Raadpleeg daarvoor maar eens wat maandgrafieken. Enige bescherming is, afhankelijk van uw horizon, geen overbodige luxe. Vanaf de bodem op krap 45 volgde een prima herstel dat sinds de zomer de oude koersniveaus weer bereikt heeft. Sindsdien schommelt de koers tussen grofweg 80 en 92 euro. Deze week is de chart voorzien van een vergelijk met de sector Chemicals, (tevens te vinden in de Chart Service) waarbij zichtbaar is dat Akzo het beter doet dan de Sector. Een uitblinker dus. Charttechnisch is er de afgelopen maanden inmiddels wat verbetering zichtbaar, de hogere bodems wijzen er op dat beleggers toch bereid zijn een hogere prijs te betalen. Een doorbraak boven krap 92 zou dan ook slechts een kwestie van tijd kunnen zijn, we zullen zien.

Coaching
Het mag duidelijk zijn dat een aandeel dat beter presteert dan zijn sector en een langdurige uptrend vertoont welkom is in een lange termijn beleggingsportefeuille. Zo lang het patroon opwaarts is, liggen er koopkansen na correcties. Pas onder grofweg 79 dreigt een negatieve overgangsfase. Voor nu bezien of de markt hogere niveaus toestaat en de horde op krap 92 opwaarts wordt gepasseerd.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van deze fondsen

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.