Dieptepunt voor Prosus

Sinds de notering van Prosus aan de Amsterdamse effectenbeurs in 2019 heeft Prosus zowel hoogtepunten als dieptepunten gekend. Het koersbeeld ziet er op dit moment helaas treurig uit. Zit er nog muziek in het aandeel? We werpen een technische blik op de week- en maandgrafiek.

Achtbaan rit
Het koersverloop van Prosus wordt gekenmerkt door flinke bewegingen. Het aandeel ging na de start rond 75 rap onderuit en noteerde binnen een jaar op slechts 46 euro. Daarna werd de weg omhoog gevonden en prijkte nog geen jaar later een hoogtepunt op krap 110 op de borden.  Er volgde een trendbreuk met een afdaling die strandde rond 40+, waarna een opmars de koers weer naar 71 bracht. Inmiddels noteert Prosus weer rond het dieptepunt, net boven 40. Alles bij elkaar dus flinke swings, een typische achtbaanrit. Maar hoe nu verder? Kunnen we weer een kenmerkend herstel verwachten? Anticiperen op een opmars is wat mij betreft voorbarig. Bodemvissers met te hoge verwachtingen komen immers vaak bedrogen uit. Op dit moment noteert alles dan ook nog in de min.

Coaching
Vooralsnog kunnen Turbo Short posities dan ook worden aangehouden zolang de DBS op de weekgrafiek blauw kleurt. Enige opleving is wel te verwachten, dus het afromen van posities bij signalen van bodemvorming is geen gek idee. De swings zijn immers groot waardoor shortwinsten snel verdampen. Voor Turbo Long posities lijkt het echter te vroeg. Witte candles en hogere niveaus kunnen voor offensieve spelers wel een overweging vormen om rebound posities aan te schaffen. Voor nu de afdaling dus nog maar even aankijken en aanschouwen of Prosus naar een nieuw dieptepunt zakt.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.