Wat een onheilspellende titel zult u denken, het gaat toch prima op het Damrak? Euforie viert hoogtij, iedereen heeft wel koopposities, dus waarom dan nu een diepe correctie? Welnu, de weekkaart van de NN GROUP herbergt deze informatie in zich, of u het nu leuk vindt of niet. En de grafiek liegt niet hoor, geen manipulatie, maar een pure visualisatie van marktgedrag, pardon, uw gedrag.

Brede topvorming
We gaan nog één keer terug naar maart vorig jaar, u weet wel, de corona dip. Ook de NN group ontkwam niet aan een gigantische berendreun tot zelfs onder de 20,00. Maar kijk, de oranje MRI candles en de RSI gaven toen aan dat de afstraffing zwaar overdreven was en dat een rebound niet kon uitblijven. En die kwam er dan ook, een mooi voorbeeld van visualisatie, toch? Vervolgens werd na een kleine aarzeling bij de SMA rond 28,00 zelfs een trendomkeer bewerkstelligd, gevolgd door een serie hogere toppen en hogere bodems tot 42+ aan toe, we zijn een jaar verder, koers verdubbeld. Nu is brede topvorming zichtbaar tussen 39,65 steun en 42,50 weerstand. Maar die topvorming neemt de gedaante aan van een Hoofd-Schouder toppatroon en dat maakt het plaatje extra interessant. Dit patroon kan er uiteindelijk toe leiden, ik zal de details achterwege laten, dat de koers terugvalt tot aan de SMA lijn die nu rond 35,00 in het veld ligt.

Coaching
Mijn swingteller noteert reeds in het rood, dus formeel is al een correctiefase van start gegaan. Voor trendbeleggers is dit het signaal om deels wat winsten veilig te stellen. Pas Money Management toe, blijf niet met een te zware positie zitten. Als de beren nu daadwerkelijk hun grip gaan vergroten en de koers onder de steunzone rond 39,65 drukken, dan is een versnelde afdaling naar 35,00 zeer wel mogelijk. Dan nog maar een keer een afschaalrondje. De RSI ligt er uitstekend bij, dus een trendbreuk ligt niet voor de hand. Dus bij bodemvorming op of bij de SMA lijn zijn er weer koopkansen. Kijk, dat is dynamisch beleggen. Meedeinen met de golven, afbouwen en weer opbouwen van posities, ingegeven door de grafiek als directe visualisatie van beleggersgedrag. Profiteer daar van.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.