Adyen was volgens enkele analisten ooit een paar honderd euro waard op basis van de cijfers die het liet zien. We hebben het dan over zo’n anderhalf tot twee jaar geleden toen het aandeel piekte rond 750 euro. Inmiddels noteert de koers rond 1.750 euro. Het loopt dus zomaar anders en dat is tevens de reden dat ik ook liever naar trends kijk. We nemen de weekgrafiek onder de loep.

Correctiefase
U heeft hem vast wel eens gehoord, de quote “the trend is your friend, except at the end where it bends”. Trends hebben de neiging zich voort te zetten en duren daarnaast vaak langer dan verwacht. Onderweg worden er wel eens wat waarschuwingen gegeven voor een trend omkeer. Bijvoorbeeld door indicatoren, al kan het gros wat mij betreft zo de prullenbak weer in. Hoe dan ook, voor Adyen eerst maar even de charttechnische feiten op een rij. De uptrend is valide met hogere toppen en hogere bodems, de daily en weekly SMA stijgen en op het Dashboard is de correctiefase valide. Rond de oude top op 1.700 ligt mogelijk nog wat steun en de onderliggende bodem ligt op 1.430 euro.

Coaching
Per saldo is het dus simpel. Zo lang het patroon opwaarts is, liggen er koopkansen bij signalen van bodemvorming. Pas onder de zone 1.400/1.430 dreigt een overgangsfase in het opwaartse patroon. Voor nu de uptrend dus blijven volgen, zo lang als hij duurt.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van deze fondsen

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.